perjantai 6. helmikuuta 2015

Voileipäkakku

Tätä kakkua ei voi sanoo miksikää terveysruuaksi, päinvastoin mikä kaloripommi.. Mutta joskus saa herkutella ja syödä hyvää miettimättä kuinka paljon rasvaa ja kaloreita kakku sisältää.. Harmi ku en ottanut kuvia kakun tekemisestä,vaan suoraan valmiista kakusta jonka tein.


Tein gluteenittoman kakun, sillä en ole ainoa ruokavammainen tässä suvussa. Ja monet kehuvat, että gluteenittomaksi todella hyvää. Kakkuun tuli siis 

Noin. 15kpl Pirkan gluteenittomia karkea leipiä
1pkt valkosipuli tuorejuusto
1pkt ruohosipuli tuorejuusto
1pkt 250-300g saunapalvikinkkua tai jotain muuta kinkkua
1kpl paprikaa värillä ei väliä, itse pidän punaisesta
2kpl maustekurkkuja, olen ostanut altaasta niitä maustekurkkuja
1purkki kevyt majoneesia 



Koristeiksi:
Kevyt majoneesia
Persiljaa 
Kurkkua
Kinkkua
Tai mitä itse haluaa, viimeksi mulla oli myös paprikaa koristeena

No itse tekemiseen. Kakkua ei kannata tehdä samana päivänä kun sen tarjoaa, vaan tekee muutoin valmiiksi, mutta kuorruttaa ja koristelee tarjoilupäivänä. Kakun leivät maustuvat paremmin silloin. 
Ensin valitsen sopivan vuoan ja lasken montako leipää siihen tarvitaan, kakkuun tulee siis kaksi kerrosta! Eli kun sen 15 leipää jakaa kahteen kerrokseen, tulee jokaiseen kerrokseen 5kpl leipiä. 

Teen ensin täyte sekoitukset. Eli täyte 1 valkosipuli tuorejuusto+paprika+1rkl majoneesia ja ripaus pippuria sekä oreganoa. Sekoitan ne sellaiseksi tasaiseksi täytteeksi. Täyte numero 2. Tähän tulee ruohosipuli tuorejuusto+maustekurkut+1rkl majoneesia ja ripaus pippuria ja oreganoa. Ja laitan jääkaappiin hetkeksi. Silläaikaa leikkaan leivistä reunat, laitan kakun pohjan tarjoiluastialle ja kostutan leipiä vesi+lihaliemi yhdistelmällä vähän, ei mitään hirveää määrää siis. Laitan täytteen (ei ole väliä kummanko täytteen laittaa ensin.) ja täytteen päälle leivät ja kostutan vähän ja lisään toisen täytteen. Lopuksi päällimmäinen kerros leipiä ja tadaa! Kakku on kuorrutusta ja koristelua vaille valmis. Käärön kakun kelmuun tai leivinpaperiin ja laitan jääkaappiin yöksi ja siihen vähä painoa päälle jotta tulee tasainen kakku. Pitkulainen kakun päälle sopii just maitopurkki :) 



Koristelussa saa vapaasti mielikuvitusta käyttää mä en oo kovin tarkka enkä ehkä siistein tekemään mitään upeita koristuksia  mut teen sillai jotta omaa silmää miellyttää :) eli päällystetään majoneesilla kevyesti sillä koristeet tekee sen ettei leipä näy sen majoneesin läpi. Sitten vaan kinkkua käärimään ruusuiksi ja kurkkuja pystyttämään. Siinä se sitten onki, ja sinnehän voi täytteeksi laittaa ihan mitä vain itse haluaa ja miten paljon. Tämä voileipäkakku oli mun toinen tekemä kakku ja en viittinyt kokeilla mitää erikoisuuksia joten tein saman ku viimeksi ja ettei tuu yllätyksiä :D 

Hyvää viikonloppua ja hyviä makunautintoja kaikille 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti